Leer hoe en of jij geld kunt verdienen met crypto minen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Bitcoin minen

Geld verdienen met crypto maar je weet niet hoe? Dan is het misschien een goed idee om dit artikel te lezen. Je bent ongetwijfeld wel op de hoogte van cryptocurrencies. Dat kan eigenlijk niet anders, gezien de enorme toename in populariteit van deze digitale betaalmiddelen. Er zijn al talloze verhalen van mensen die veel geld hebben verdiend met crypto. Natuurlijk wil jij dat ook. Je kan het doen door middel van beleggen of daytraden, maar als dit niet voor jou weggelegd is, dan kan je er ook voor kiezen om crypto te minen? Wat dat is? Daar kom je achter in dit artikel. We gaan hier namelijk uitgebreid aandacht besteden aan de vraag wat is crypto minen en meer! Zo kom je er onder andere achter of het überhaupt een goede manier is om te verdienen aan crypto.

Inhoudsopgave

Wat is crypto minen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen gaan we direct op zoek naar een antwoord op de vraag wat is crypto minen?

Om een beeld te krijgen, zou jij je voor kunnen stellen dat bitcoins minen of crypto minen eigenlijk een soort van zoeken naar goud is op jouw computer. Simpel gezegd is crypto minen het vastleggen van de transacties die in het bitcoin netwerk plaatsvinden op de Bitcoin blockchain (of een ander crypto netwerk). Als beloning hiervoor maak je kans op het verkrijgen van nieuwe bitcoins of andere crypto. Om dit voor elkaar te krijgen, heb jij zelf geavanceerde hardware nodig.

crypto minen

Mocht je het nog niet helemaal begrijpen is dat niet erg. De kans bestaat dat je niet precies weet wat blockchain is. Om hier wat meer informatie over te krijgen kan je een kijkje nemen op deze pagina.

Het vastleggen van door het netwerk goedgekeurde transacties heet dus mining. De hardware die je hiervoor nodig hebt is niet goedkoop. Je hebt een computer nodig die beschikt over meerdere grafische kaarten of andere speciale hardware. Dit is nodig omdat je als miner altijd aan het rekenen bent op een ingewikkelde rekensom. Ben je de eerste miner die de rekensom oplost, dan mag jij een nieuw block toevoegen aan de blockchain met goedgekeurde transacties. Daarnaast krijg je als miner als beloning 12,5 nieuw gemaakte bitcoins en de transactie-vergoedingen die horen bij de transacties in het block.

Voordelen crypto minen

Hoewel het misschien niet de eerste mogelijkheid is die in je opkomt op Bitcoins te verkrijgen, kent het crypto minen wel een paar voordelen. Deze zal ik hieronder toelichten.

Het eerste voordeel van crypto minen is dat je, wanneer het eenmaal goed loopt, beschikt over een goede bron van passief inkomen. Dit is echter vrij ingewikkeld om voor elkaar te krijgen, waardoor het wel even kan duren alvorens het echt goed loopt.

Het andere voordeel van Bitcoin minen of andere crypto, is dat je hierdoor meewerkt aan de blockchain en daarmee ook aan de visie van een bedrijf of instantie. Heb je dus vertrouwen in een bepaald blockchain netwerk, kan je door middel van minen hieraan meehelpen.

Nadelen crypto minen

Waar voordelen zijn, zijn bijna ook altijd nadelen. Zo ook bij crypto minen. Het is dan altijd maar de vraag of de voordelen wel opwegen tegen de nadelen. Hieronder zal ik daarom ook de nadelen van Bitcoin minen in kaart brengen.

Ten eerste zijn de investeringskosten hoog vanwege de hardware die je nodig hebt. Hierdoor begin je automatisch al met een aardig verlies. Ook de kosten van de energie is erg hoog, omdat je met het minen enorm veel energie gebruikt.

Daarnaast is de apparatuur ook niet altijd fijn om in je huis te hebben. De apparatuur kan bijvoorbeeld erg heet worden. De apparatuur maakt ook veel herrie. Beide factoren kunnen leiden tot veel irritatie.

Tenslotte moet de apparatuur dag en nacht draaien, wat betekent dat je 24 uur per dag en 7 dagen in de week last zult ondervinden van de eerdergenoemde nadelen. Naast die nadelen, vergt de apparatuur ook veel onderhoud.

Mijn ervaring met Bitcoin minen

Inmiddels ben ik zelf al jaren actief in de wereld van crypto. Ik was net als velen in het begin heel erg zoekende. Het was mijn bedoeling om zoveel mogelijk graantjes mee te pikken op een zo makkelijk mogelijke manier. Op het moment dat ik begon, had ik niet zo heel veel verstand van beleggen of daytraden. Daarom ging ik in eerste instantie op zoek naar een alternatieve manier.

Op aanraden van een toenmalige vriend ben ik me toen een korte periode gaan richten op Bitcoin minen. Ook ik zat eerst met de vraag: wat is crypto minen? Echter werd dit al gauw duidelijk nadat mijn vriend me het één en ander uit had gelegd.

Ik had echter al snel door dat voor Bitcoin minen een flinke investering nodig was. Omdat ik niet direct bereid was om deze investering te maken, heb ik destijds eerst een paar weken samen met mijn vriend gekeken hoe het precies ging. Ik had al snel door dat het niet de beste manier was om de vruchten te plukken van crypto. Het gevoel bekroop mij dat ik eerder verlies zou draaien dan winst zou maken. Daardoor ben ik er snel mee gestopt en mijn vriend vriendelijk bedankt voor alle hulp. Sindsdien ben ik me volledig gaan focussen op het daytraden en beleggen in crypto. Daar heb ik een stuk meer succes mee.

Zelf aan de slag met crypto minen?

Inmiddels lopen we tegen het einde aan van het artikel en je bent nu op de hoogte van crypto minen. Dat rest ons nog de vraag: is crypto minen een goede manier om geld te verdienen aan crypto?

Het antwoord daarop is nee. Hoewel je misschien ook positieve verhalen hebt gehoord over crypto minen, raad ik je aan om er niet zelf aan te beginnen. Het klinkt misschien allemaal leuk en aardig, maar het is allemaal wel erg onzeker, en vaak lijd je er zelfs verlies door. Dat wil je natuurlijk niet.

Wil je wel een graantje meepikken van de mogelijkheden van crypto, is het aan te raden om dit dus te doen op een andere manier. Het is beter om te investeren via Bitvavo. Waarom? Dat zal ik hieronder nog even kort uitleggen.

Investeren via Bitvavo

Wanneer je besluit te investeren, kan je dat het beste doen via Bitvavo. Waarom? Ten eerste is Bitvavo een Nederlandse exchange. Dat wil zeggen dat je kan genieten van voordelen als betalen met iDEAL en een support die ook beschikbaar is in het Nederlands. Bij veel internationale exchanges heb je dit niet. Daarnaast zijn ook de transactiekosten van Bitvavo laag.

Wil jij dus ook graag investeren via Bitvavo? Dat kan erg eenvoudig. Je maakt simpelweg een account op Bitvavo en vervolgens verifieer je jouw gegevens. Daarna kan je geld storten via iDEAL. Tenslotte kies je de cryptomunt uit het aanbod waarin jij wilt investeren en koop je de cryptomunt tegen een bepaald bedrag.

Het is begrijpelijk wanneer je niet direct helemaal op de hoogte bent van de cryptobeurs. Je zult ongetwijfeld zitten met de vraag in welke crypto je zou moeten investeren. Dit is lastig te voorspellen, maar voor enkele tips kan je kijken op deze pagina.

Ben je benieuwd naar het complete aanbod van Bitvavo? Neem dan zelf een kijkje op de site of klik hier.

Conclusie

We hebben in dit artikel gekeken naar crypto minen. Je hebt als het goed is nu een antwoord op de vraag wat is crypto minen en bent op de hoogte van de voor- en nadelen. Als we de afweging maken tussen de voor- en nadelen, wegen de voordelen niet op tegen de nadelen. Het is daarom verstandig om niet te beginnen aan Bitcoin minen, maar gewoon te gaan daytraden of beleggen.

Bitvavo logo met schild

Crypto kopen?

Handel via de beste en goedkoopste crypto exchange in Nederland!

Ga naar Bitvavo >

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Mijn naam is Lars Provoost. Met Digitale-Producten.nl wil ik je inzicht geven over diverse digitale producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews en informatieblogs. De reviews die ik schrijf zijn vanuit een kritisch oogpunt geschreven. Dit betekent dat je niet alleen goede, maar ook slechte punten van een product leest. Na het lezen van een review, weet je dan ook direct zeker of je een product juist wel of niet moet aanschaffen. Naast het onderhouden van mijn website, haal ik ook veel plezier uit wandelen, fietsen, lezen en zwemmen.

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *